Tiede

Uusin Nokia pääsee 5g-kasvu-uralle, kun uusi myyntistrategia muotoutuu

Suomalainen teleliikenneverkkolaitevalmistaja Nokia näytti torstaina, kuinka sen uusi strategia vauhdittaa verkko-ja 5G-laitteiden myynnin kasvua, auttoi kasvattamaan ensimmäisen neljänneksen liikevaihtoa ja tulosta ja lähetti osakkeensa 14 prosentin nousuun.

Nokia ja ruotsalainen kilpailija Ericsson ovat saaneet lisää asiakkaita, kun teleoperaattorit alkavat ottaa käyttöön 5G-verkkoja ja Kiinan Huawei saa yhä useammalta hallitukselta vastaansa tietoturvahuolia.

”Tänä vuonna näemme suurta kysyntää 5G: ssä ja myös niin sanotussa verkkoinfrastruktuurissa, joka on käytännössä kuituyhteyksiä koteihin ja toimistoihin”, toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoi haastattelussa.

Nokia Power Earbuds Lite True Wireless Earphones Arvostelu
Otettuaan viime vuonna kärkipaikan Lundmark on virtaviivaistanut Nokian toimintaa, vähentänyt työpaikkoja ja tehnyt muutoksia toipuakseen yhtiön edellisen johdon alaisista tuotevirheistä, jotka satuttivat yhtiön 5G-tavoitteita ja painoivat sen osakkeita.

”Odotamme, että tyypillinen neljännesvuositulosten kausittaisuus on vähäisempää vuonna 2021”, Lundmark sanoi.

Pandemian ajama infrastruktuurin kysyntä on nyt jakautunut ympäri vuoden, mikä helpottaa kausiluonteisuutta, joka aiemmin johti ylimitoitettuun kasvuun neljännellä neljänneksellä.

Nokia X50 108 megapikselin Penta – Takakameran Asetukset töissä: raportti
Neljännesvuositulot nousivat 3 prosenttia 5,08 miljardiin euroon (karkeasti Rs. 45 600 kruunua), voittaen konsensuslukeman 4,72 miljardia euroa (karkeasti Rs. 42,370 Croes), , mukaan IBES tietojen Refinitiv.

”Nämä ovat vankka tulosjoukko ja hyvä alku vuodelle Nokialle”, sanoi CCS Insightin analyytikko Richard Webb. ”Erityisesti 11 prosentin käyttökate näyttää terveeltä ja osoittaa, että rakennemuutoksella on myönteisiä vaikutuksia.”

Nokian verkkoinfrastruktuuriliiketoiminnan, johon kuuluvat optiset ja kiinteät Verkkotuotteet, myynti nousi 28 prosenttia 1,73 miljardiin euroon (karkeasti Rs. 15 530 crorea), jota auttoi yritysasiakkaiden kysyntä.

Neljännesvuositulos nousi 5 senttiin (karkeasti Rs. 5) osaketta kohti oikaistun tuloksen ollessa 7 senttiä (karkeasti Rs. 6) per osake. Analyytikot olivat odottaneet 1 sentin (noin Re. 1).

Sen vertailukelpoinen myyntikate nousi 38,2 prosenttiin vuotta aiemmasta 36,4 prosentista pääosin 5G-kasvun vetämänä.

Nokia piti koko vuoden liikevaihtoennusteensa 20,6 miljardissa eurossa (karkeasti Rs. 1,84,940 crorea) 21,8 miljardiin euroon (karkeasti Rs. 1,95,710 crorea), pitkälti odotusten mukaisesti.

Ericsson kertoi viime viikolla neljännesvuosittaisesta perustuloksesta yli markkina-arvioiden, mitä auttoivat korkeammat marginaalit ja 5G: n yleistyminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.