Gadget

Viimeisin Vodafone 5G-sopimus Kiinan Huawein kanssa sanoi saavansa ehdollisen hyväksynnän Italiassa

Vodafonen Italian-yksikkö on saanut Roomalta ehdollisen hyväksynnän käyttää kiinalaisen Huawein valmistamia laitteita 5G – radioliityntäverkkossaan, kaksi asiaa lähellä olevaa lähdettä sanoi.

Italia voi estää tai asettaa tiukkoja ehtoja sopimuksille, joissa on mukana EU: n ulkopuolisia myyjiä ”kultaisilla valtuuksilla”, joita on käytetty kolme kertaa vuodesta 2012 lähtien estämään ulkomaisten intressien kohdistuminen strategisesti tärkeinä pidettyihin teollisuudenaloihin.

Pääministeri Mario Draghin johtama kansallisen yhtenäisyyden hallitus antoi luvan Vodafonen ja Huawein väliselle kaupalle 20.toukokuuta, toinen lähteistä kertoi Reutersille pyytäen, ettei häntä nimettäisi asian arkaluonteisuuden vuoksi.

Vi Tekee Rs: Ää. 49 pienituloisille ilmainen suunnitelma pandemian keskellä
Kuten vastaavissa sopimuksissa, hallitus asetti joukon reseptejä, mukaan lukien rajoitukset Huawein etätoiminnalle teknisten häiriöiden korjaamiseksi ja erittäin korkean turvallisuuskynnyksen, lähde lisäsi.

Vodafone ja Huawei kieltäytyivät kommentoimasta asiaa.

Yhdysvallat on lobbannut Italiaa ja muita eurooppalaisia liittolaisia välttämään Huawein laitteiden käyttöä seuraavan sukupolven televerkoissa ja tarkkailemaan tarkasti kilpailevaa ZTE: tä sanoen, että yhtiöt voivat aiheuttaa turvallisuusriskin.

5G-oikeudenkäynnit: USA: n lainsäätäjät kiittelevät Intian siirtyneen kieltämään Kiinalaisyrityksiä
Huawei ja ZTE kiistävät väitteet jyrkästi.

Viimeisen 12 kuukauden aikana Italia on ottanut tiukemman kannan Huaweita kohtaan, mutta ei kieltänyt sitä kokonaan 5G-infrastruktuurista.

Edellisen pääministerin Giuseppe Conten aikana Rooma esti lokakuussa telekonserni Fastwebiä allekirjoittamasta sopimusta Huawein kanssa laitteiden toimittamisesta sen 5G-ydinverkkoon, jossa käsitellään erittäin arkaluonteisia tietoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.