Tiede

Uusin Piste antaa mennä eteenpäin 5g-kokeisiin Intiassa, ei sisällä Huaweita osallistujien joukossa

Intia antaa matkapuhelinoperaattoreiden tehdä 5G-kokeiluja laitevalmistajien, kuten Ericssonin, Nokian ja Samsungin verkkoyksikön kanssa, hallitus sanoi tiistaina, mutta ei nimennyt Kiinan Huaweita osallistujien joukossa.

Suuret liikenteenharjoittajat Reliance n Jio, Bharti Airtel, ja Vodafone Idea suorittaa kokeet yhdessä valtiojohtoisen MTNL kaupunkien, maaseudun ja semi-kaupunkien alueilla, viestintäministeriö sanoi lausunnossaan.

Lausunnossa ei mainittu Huaweita ja pienempää kiinalaista kilpailijaa ZTE: tä mukana olevien verkkolaitetoimittajien joukossa.

Telecom Italia sanoi katsovansa pudottaa Huawei Italian 5g-verkosta
Huawei kieltäytyi kommentoimasta asiaa, kun taas ZTE ja Intian ministeriö eivät heti vastanneet kommenttipyyntöihin mukana olevien yritysten listasta.

Vaikka Intia ei ole nimennyt kiinalaispelaajia puolivuotisiin kokeiluihin, joiden tarkoituksena on testata 5G-varusteita ja teknologiaa erilaisissa ympäristöissä, se ei ole kieltänyt heitä toimittamasta 5G-laitteita lentoyhtiöille.

Kaksi hallituksen virkamiestä kertoi Reutersille maaliskuussa, että New Delhi todennäköisesti estää matkapuhelinoperaattoreita käyttämästä Huawein valmistamia tietoliikennelaitteita kesäkuussa voimaan astuvien hankintasääntöjen nojalla.

Intia on maailman toiseksi suurin markkina puhelimen käyttäjämäärällä mitattuna. Viranomaiset ovat varovaisia myöntämään uutta teknologialiiketoimintaa kiinalaisille yrityksille turvallisuushuolien vuoksi, hallituslähteet ovat aiemmin sanoneet, ja halu auttaa paikallisia telelaitevalmistajia.

Hallituksen televiestintäosasto sanoi maaliskuussa, että kesäkuun 15. päivän jälkeen liikenteenharjoittajat voivat ostaa vain tietyntyyppisiä laitteita valtion hyväksymiltä ” luotettavilta lähteiltä ”ja sanoi, että New Delhi voisi myös luoda kiellettyjen toimittajien luettelon” ei hankintoja”.

Huawei ja ZTE ovat todennäköisesti tällä kauppasaartolistalla, Reuters kertoi maaliskuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.