Gadget

Uusin Intel 5g-ratkaisu 5000, Uudet nopeammat ”Tiger Lake” – Kannettavat suorittimet julkistettiin Computex 2021-messuilla

Intel aloitti virtual Computex 2021-Messut keynote-esityksellä, jossa yksityiskohtaisesti sen vastaus käynnissä olevaan maailmanlaajuiseen pandemiaan, joka on johtanut massiiviseen kysyntään tietokoneille, koska ihmisten on pysyttävä yhteydessä viestintään, työhön, koulutukseen ja viihteeseen. Yrityspäivitysten ja Taiwanin IT-ekosysteemiin sitoutumisen lisäksi Intel executives julkisti muutamia uusia tuotteita, mukaan lukien ensimmäinen 5g-moduuli tietokoneille, Intel 5g Solution 5000. On myös kaksi uutta, nopeampaa 11th Gen ”Tiger Lake” suoritinta ohuille ja kevyille kannettaville tietokoneille. Lopuksi, PC edessä, Intel osoitti tulevan 12th Gen ”Alder Lake” suorittimet ylös ja käynnissä työpöydällä sekä kannettavan muodon tekijät.

Intel 5g Solution 5000 on kehitetty yhteistyössä Mediatekin ja Fibocomin kanssa. Se on tarkoitettu kannettaville tietokoneille ja tietokoneille, ja se voisi auttaa ajamaan 5G-verkkojen kysyntää sekä lisäämään yhteyksiä ihmisille, jotka luottavat solutietoihin perinteisten langallisten Internet-palvelujen sijaan. Kumppanuus julkistettiin loppuvuodesta 2019, kun Intel oli itse irtautunut 5G-modeemikilpailusta aiemmin samana vuonna.

Tuolloin Dell ja HP nimettiin kumppaneiksi, joiden odotettiin olevan ensimmäisten joukossa esittelemässä kannettavia tietokoneita, joissa on mahdollinen 5G-ratkaisu, mutta nyt Acerin, Asuksen ja HP: n on vahvistettu työskentelevän kannettavien tietokoneiden parissa, jotka otetaan käyttöön tänä vuonna. Nämä kannettavat tietokoneet perustuvat sekä Intel 11th Gen U-series ja H-series CPU perheet, mikä osoittaa, että ohut ja kevyt sekä pelaamista tai tuottavuutta kannettavat tietokoneet integroitu 5G ovat työn alla. Tiger Lakeen sekä Alder Lakeen perustuvia, tällä 5G-modeemilla toimivia kannettavia tietokoneita on tarkoitus tuoda markkinoille vuoden 2022 loppuun mennessä yli 30 kappaletta.

5G-ratkaisu 5000: n pitäisi pystyä siirtymään pöytäkoneisiin ja kannettaviin tietokoneisiin, jotka perustuvat Windowsiin, Linuxiin ja jopa Chromeosiin. Intel toteaa, että se tarjoaa maailmanlaajuisen operaattorin sertifiointi, useita telcos nimetty ympäri Pohjois-Amerikassa, EMEA, APAC, Japani, ja Australia. Käyttäjät voivat muodostaa yhteyden 5G nr-verkkoihin sekä 4G LTE: hen ja 3G: hen taaksepäin yhteensopivuuden vuoksi. Se tukee sub-6GHz 5G: tä ja Intel väittää jopa 4.7 Gbps: n latauksia ja 1.25 Gbps: n latausnopeuksia.

Kaksi uutta Tiger Lake-suoritinta ovat ydin i7-1195g7, jonka yksiytiminen turbonopeus on jopa 5GHz, ja ydin i5-1155g7, joka on mitoitettu toimimaan jopa 4,5 GHz: n taajuudella. Nämä sijoittuvat hieman nykyisten ytimen i7-1185g7 ja ytimen i5-1145g7 yläpuolelle. Molemmissa on 12-28W konfiguroitavat TDP-kohteet, ja molemmissa on integroitu Intel Iris Xe-grafiikka. Nämä kilpailevat AMD: n Ryzen 5000-sarjan suorittimien kanssa, ja Intel vaatii suoritusjohtajuutta niin pelaamisessa kuin tuottavuudessakin. OEM-valmistajat julkistavat uudet näihin suorittimiin perustuvat kannettavat tietokoneet jo tällä viikolla.

Intel ’Tiger Lake’ Gen 11-suorittimet: mitä tietää ennen uuden kannettavan ostamista
Lopuksi Intel esitteli Acerin viime viikolla julkistaman ympäristöystävällisen Acer Aspire Vero-kannettavan, joka on valmistettu kuluttajien jälkeisistä kierrätysmateriaaleista, esimerkkinä sitoutumisestaan kestävään kehitykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.