Tiede

Uusin Huawei sanoi olevansa Telecom Italia aikoo pudottaa Italian 5g-verkkoon

Telecom Italia haluaa perua sopimuksen Huawein kanssa laitteiden toimittamisesta osan teleyhtiön 5g-verkon rakentamiseksi Italiassa, kolme asiaa lähellä olevaa lähdettä sanoi torstaina.

5G-työn menettäminen Huawein suurimpiin asiakkaisiin Euroopassa kuuluvalta Telecom Italialta olisi isku kiinalaiselle teknologiajätille, joka on jo menettänyt jonkin verran liiketoimintaa kilpailijoilleen Nokialle ja Ericssonille.

Yhdysvallat on painostanut maita kieltämään Huawein laitteet tietoturvariskeihin vedoten. Huawei on kiistänyt jyrkästi aiheuttavansa tietoturvariskin. Vain Britannia ja Ruotsi ovat toistaiseksi kieltäneet yhtiön laitteet Euroopassa.

Britannia kieltää Huawein uusien 5g-pakkausten asennuksen syyskuusta 2021 alkaen
Telecom Italia on lähettänyt kirjeen, jossa se kertoo Huaweille aikovansa perua sopimuksen, yksi lähteistä sanoi. Kirjeestä kertoi ensimmäisenä italialaislehti Il Sole 24 Ore.

Telecom Italia ja Huawei kieltäytyivät kommentoimasta asiaa.

Italialaisyhtiö oli alun perin suunnitellut antavansa sopimuksen Huaweille ja Ericssonille, mutta toi myöhemmin Nokian jakamaan sopimuksen kolmen yhtiön kesken, lähteet kertoivat Reutersille viime joulukuussa.

Nyt koko sopimus jaetaan Ericssonin ja Nokian kesken, kaksi lähdettä sanoi.

Italia ei ole asettanut Huaweille suoranaista kieltoa, mutta nykylainsäädännön mukaan se voi asettaa tiukkoja ehtoja 5G-sopimuksille, joissa on mukana EU: n ulkopuolisia myyjiä.

Telecom Italian siirto seuraa sen toimituspolitiikan uudelleentarkastelua, mukaan lukien kustannus-hyötyanalyysi, yksi lähteistä sanoi.

Yhtiö oli jo sulkenut Huawein pois 5G-verkkonsa ytimestä, jossa käsitellään arkaluonteisia tietoja, jättämällä kiinalaisyhtiön kutsumatta tarjouskilpailuun viime vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.