Gadget

Uusin Airtel toimitusjohtaja varoittaa asiakkaita Tietoverkkopetoksia tapahtuu Intiassa keskellä koronaviruksen leviäminen

Airtelin toimitusjohtaja Gopal Vittal on varoittanut asiakkaitaan kyberpetosten lisääntymisestä Intiassa johtuen verkkokaupan valtavasta kasvusta COVID-19-tapausten leviämisen keskellä. Executive lähetti kirjeen Airtelin tilaajille Intiaan kertoakseen heille kahdesta suuresta tavasta, joilla huijarit iskevät nykyään ihmisiin. Vittalin mukaan huijarit muun muassa soittelevat Airtelin työntekijöiksi tekeytyville asiakkaille ja huijaavat heitä. Hän lisäsi, että toisella tavalla nettipetoksia tapahtuu samaan aikaan, kun asiakkaat tekevät digitaalisia maksuja.

”Pandemian toisen aallon ja eri puolilla maata tapahtuneiden sulkujen myötä online-tapahtumat ovat lisääntyneet valtavasti. Valitettavasti myös tietoverkkopetokset ovat lisääntyneet vastaavasti, Vittal sanoi kirjeessä.

Hän totesi, että on olemassa yleisiä tapauksia, joissa huijarit teeskentelevät olevansa Airtelin työntekijöitä soittaa tai lähettää tekstiviestin asiakkaille koskien heidän puutteellista Know Your Customer (KYC) – lomakettaan ja pyydetään asentamaan sovellus nimeltä ”Airtel Quick Support” Google Play-Kaupasta. Koska sovellusta ei ole Play Storessa, asiakkaat ohjataan käyttämään TeamViewer Quick Support-sovellusta. Näin Huijari voi saada etäyhteyden asiakkaiden laitteeseen ja ottaa haltuunsa laitteeseen liittyviä tilejä, johtaja sanoi.

Digitaaliset Maksupetokset saavuttavat uuden ennätyksen Intiassa pandemian aikana
Huijarit myös soittavat tai lähettävät tekstiviestin asiakkaille Airtelin työntekijänä ja lupaavat heille tarjota erittäin alennettuja VIP-numeroita. Jos asiakas suostuu, häntä pyydetään tekemään ennakkomaksu polettina tai varaussumman postina, jonka huono toimija lopettaa kaiken yhteydenpidon henkilöön.

”Huomaa, että Airtel ei myy VIP-numeroita puhelimessa eikä koskaan pyydä sinua lataamaan kolmannen osapuolen sovelluksia. Molemmissa tapauksissa soittakaa välittömästi 121 vahvistaaksenne asian, Vittal sanoi.

Sen lisäksi, että huijarit teeskentelevät olevansa Airtelin työntekijä, digitaalisiin maksuihin liittyvät tietoverkkopetokset ovat johdon mukaan lisääntyneet. Nämä tapahtuvat useimmiten sen jälkeen, kun on päässyt käsiksi kertaluonteiseen salasanaan (OTP) ja UPI kerää, hän sanoi.

Miten välttää Verkkomaksupetokset UPI-sovellusten ja E-lompakoiden käytön aikana
Vital edisti myös yrityksen ”Safe Pay” – ominaisuuden käyttöä, jota sovelletaan Airtel Payments-pankkitilillä ja jonka väitetään tarjoavan ylimääräisen suojakerroksen digitaalisiin tapahtumiin nähden.

Viime kuussa Vital varoitti Airtelin asiakkaita kyberrikoksista vastaavalla tavalla ja kertoi samalla yhtiön investoinneista taajuuksiin ja kapasiteettiin kattavuuden ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Hän oli sanonut, että verkkorikokset olivat lisääntyneet ”valtavasti” ja huijarit keksivät koko ajan uusia tapoja saalistaa käyttäjiä.

Hallitus perustaa Nodaalivirasto hillitsemään Televiestintäpetoksia
Aiemmin tällä viikolla raportoidun viimeisimmän neljännesvuosituloksen mukaan Airtelin asiakaskunta Intiassa on kasvanut lähes 350 miljoonaan käyttäjään. Suuri osa kyseisestä tukikohdasta on haavoittuvainen kyberpetoksille, koska ei tiedetä ja tiedetä, miten huijarit kohdistuvat käyttäjiin.

.upota-säiliö { sijainti: suhteellinen; pehmuste-pohja: 56,25%; korkeus: 0; ylivuoto :piilotettu; enimmäisleveys: 100%;}.embed-container iframe, .upota-kontti esine, .Upotus-säiliö Upotus { sijainti: absoluuttinen; yläosa: 0; vasen: 0; Leveys: 100%; Korkeus: 100%;}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.