Tiede

Uusimmat 5G-oikeudenkäynnit: Yhdysvaltain lainsäätäjät ylistävät Intian päätöstä olla sallimatta kiinalaisia yrityksiä, kuten Huaweita, ZTE: tä

Yhdysvaltain parhaat lainsäätäjät ovat kiitelleet Intian päätöstä olla sallimatta kiinalaisten teleyhtiöiden 5G-kokeiluja maassa.

Intian Telecom-osasto oli tiistaina hyväksynyt teleyhtiöiden Reliance Jio, Bharti Airtel, Vodafone Idea ja MTNL hakemukset 5G-kokeilujen suorittamiseksi, mutta yksikään niistä ei käyttäisi kiinalaisyhteisöjen teknologioita.

”Intian päätös sulkea Huawei ja ZTE sen 5G-kokeiden ulkopuolelle on hyvä uutinen Intian kansalle ja koko maailmalle”, edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan johtava republikaanien ja Kiinan työryhmän puheenjohtaja Michael McCaul sanoi lausunnossaan keskiviikkona.

DoT antaa mennä eteenpäin 5g-kokeissa Intiassa, ei sisällä Huawei
”Kiinan kansantasavallan laki velvoittaa minkä tahansa kiinalaisen yrityksen-mukaan lukien Huawein ja ZTE: n – työskentelemään Kiinan kommunistiselle puolueelle, jos kysytään”, McCaul sanoi.

Trumpin edellinen hallinto oli nimennyt kiinalaiset teknologiayritykset kansallisen turvallisuusriskin aiheuttajiksi.

Yhdysvallat pyytää myös ystäviään ja liittolaisiaan olemaan valitsematta teknologiaa, joka on Kiinan kommunistisen puolueen hallinnassa.

”Se on riski, jota ei voida lieventää, ellei näitä yrityksiä suljeta pois verkostoistamme, ja olen iloinen, että Intia on tunnistanut tämän uhan. Intia on jälleen kerran todistanut, miksi se on globaali johtaja taistelussa keskusvastapuolen kontrolloiman teknologian aiheuttamia turvallisuusuhkia vastaan, McCaul sanoi.

Myös kongressiedustaja Mike Waltz kiitti Intiaa päätöksestä. ”Kiitos Intialle siitä, että kieltäydyitte sisällyttämästä CCP: n johtamaa Huaweita tietoliikenteeseensä”, hän sanoi. ”Maailman suurimpana demokratiana Intia tulee olemaan kriittinen liittolainen Kiinan kohtaamisessa ja toimitusketjujemme turvaamisessa”, Waltz sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.