Gadget

Huawein uusin perustaja Ren Zhengfei kehottaa siirtymään ohjelmistoihin Yhdysvaltain pakotteiden vastapainoksi

Kiinalaisen teknologiajätin Huawein perustaja Ren Zhengfei on kehottanut yhtiön henkilökuntaa ”uskaltamaan johtaa maailmaa” ohjelmistoalalla, kun yhtiö hakee kasvua yli Yhdysvaltain pakotteiden lamauttamien laitetoimintojen.

Reutersin näkemä sisäinen muistio on toistaiseksi selkein todiste yhtiön suunnasta, sillä se vastaa pakotteiden aiheuttamiin valtaviin paineisiin, jotka ovat kohdistuneet sen ytimessä olleeseen luurin liiketoimintaan.

Ren sanoi muistiossa yhtiön keskittyvän ohjelmistoihin, koska alan tuleva kehitys on pohjimmiltaan ”Yhdysvaltojen kontrollin ulkopuolella ja meillä tulee olemaan suurempi riippumattomuus ja autonomia”.

Xiaomi poistettiin USA: n mustalta listalta, kääntää Donald Trumpin myöhäisen Kiina-Jabin
Koska Huawein on vaikea tuottaa kehittynyttä laitteistoa lyhyellä aikavälillä, sen pitäisi keskittyä rakentamaan ohjelmistoekosysteemejä, kuten HarmonyOS-käyttöjärjestelmäänsä, pilvial-järjestelmäänsä Mindsporea ja muita IT-tuotteita, tiedotteessa sanottiin.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump asetti Huawein viennin mustalle listalle vuonna 2019 ja kielsi sitä käyttämästä kriittistä yhdysvaltalaista alkuperää olevaa teknologiaa, mikä vaikeutti sen kykyä suunnitella omia sirujaan ja lähdekomponenttejaan ulkopuolisilta toimittajilta.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto ei ole antanut viitteitä siitä, että se kumoaisi Trumpin pakotteet.

5G-oikeudenkäynnit: USA: n lainsäätäjät kiittelevät Intian siirtyneen kieltämään Kiinalaisyrityksiä
Musta lista myös eväsi Googlelta teknisen tuen uusille Huawein puhelinmalleille ja pääsyn Googlen mobiilipalveluihin, jotka ovat kehittäjäpalvelujen nippu, johon useimmat Android-sovellukset perustuvat.

Huawein vuoden 2020 vuosikertomus ei eritellyt, kuinka paljon sen 891,4 miljardista CNY: stä (karkeasti Rs. 10,12,630 crores) tulot olivat sen ohjelmisto.

Avoimen lähdekoodin lähestymistapa

Renin muistiossa sanottiin myös, että ohjelmistotyöskentely riippuisi oikean liiketoimintamallin löytämisestä ja että yrityksen tulisi omaksua avoimen lähdekoodin lähestymistapa, jossa henkilöstöä kehotetaan ”imemään ravinteita” avoimen lähdekoodin yhteisöjen kautta.

Hänen mukaansa yhtiön Welink-liiketoimintaviestintäalusta on nojannut perinteiseen ohjelmistolisensointiin, joka ei sovellu pilvipalveluihin ja on huonompi kuin teknologiajätti Alibaban kilpaileva tuote.

Koska työskentely Yhdysvalloissa on vaikeaa, Renin muistiossa sanottiin, että yhtiön pitäisi vahvistaa asemaansa kotimaassa ja rakentaa aluettaan, jotta Yhdysvallat voitaisiin mahdollisesti sulkea pois.

”Kun hallitsemme Eurooppaa, Aasian ja Tyynenmeren aluetta ja Afrikkaa, jos Yhdysvaltain standardit eivät vastaa omaamme, emmekä voi tulla Yhdysvaltoihin, niin Yhdysvallat ei voi tulla alueellemme”, se sanoi.

Renin muistio vahvistaa yhtiön aiempien ilmoitusten viittaaman suunnan, jossa vihjattiin siirtymisestä pois luurin laitteistosta.

Pyörivä puheenjohtaja Eric Xu huhtikuussa sanoi yhtiön investoivan yli $ 1 miljardi (noin Rs. 7 300 kroppaa) tänä vuonna älyajobisneksessään.

Se on myös laajentamassa älyautokumppanuuttaan valtio-omisteisen Chongqing Changan Automobilen kanssa sisältämään automaattisten puolijohteiden suunnittelun ja kehittämisen, lähteet kertoivat Reutersille aiemmin tässä kuussa.

Pakotteiden aiheuttaman paineen lisäksi Huawei tunnetaan uuvuttavasta työkulttuuristaan ja viestissä suositeltiin, että ohjelmistotiimien pitäisi palkata psykologian ammattilaisia auttamaan nuoria alokkaita, jotka saattavat kokea yrityksen henkisesti haastavaksi.

”Nyt joillakin nuorilla on korkea älykkyysosamäärä, mutta heidän älykkyysosamääränsä voi olla alhainen, eikä heidän mentaliteettinsa ole kypsä, ja heidän on helppo sairastua”, Ren sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.